В українській розвідці оцінили можливості армії рф піти у великий наступ

Армія РФ не здатна одночасно вести великий стратегічний наступ на двох-трьох напрямках на фронті в Україні. Загарбники намагаються вийти на кордони Луганської та Донецької областей, проте зазнають невдачі. Про це заявив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Розвідник пояснив, що раніше анонсований великий російський наступ був не більше, ніж російська пропаганда і переоцінка можливостей РФ:

  1. “Де це великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Ціль у них залишилася одна – вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогоднішній день вже зрозуміло, що російські війська не мають здібностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції. Наші захисники відбивають удари, тримають оборону та сковують сили ворога на кількох ділянках фронту”.

Скибицький додав, що в Кремлі розраховували, що російська армія матиме “стрімкий успіх на якомусь напрямку і вони почнуть його розвивати”:

“Військова розвідка знає диспозицію російських військ, які резерви мають, ми знаємо їхні плани. А Генеральний штаб Збройних сил України планує всі операції для того, щоб стримувати ворога і підготувати необхідні умови для наших подальших дій”.

Водночас, у ГУР МОУ визнають, що росіяни все одно готуються, проводять розвідку та намагаються визначити “слабкі місця” оборони ЗСУ:

“Але ще на початку вторгнення стало очевидним, що Росія не здатна проводити одночасно великий стратегічний наступ на 2-3 напрямках – це неможливо. Це досвід року війни”.

Скибицький додав, що росіяни готуються до оборони у Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму:

“Ми це бачимо. А щодо тих напрямків, які ви назвали (Куп’янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський, Шахтарський – ред.) – це кроки до виконання того завдання, яке вони не виконали – вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей” .