Пілот РФ відмовився воювати проти України та розповів про втрати рф

Російський пілот здався міграційній службі Литви, бо не хотів воювати проти України і розповів про втрати росії. Про це пише Оглядач.

“Бути співучасником злочину я відмовляюся. Якби мене змусили воювати і посадили на бойовий вертоліт, мені довелося б у зв’язку зі своєю роботою вбивати. Я б забрав кілька десятків життів, найімовірніше, і я б цього не хотів, бо українці мені не вороги”, – підкреслив росіянин-втікач Дмитро Мішов.

Він зазначив, що коли перед вторгненням командування почало видавати зброю на тренування – усі зрозуміли, до чого йдеться. Тоді Мішов подав рапорт про звільнення, але не встиг залишити лави російської армії до повномасштабного вторгнення, тому опинився в Білорусі.

Росіянин стверджує, що не брав участі у бойових діях, жодного разу не залітав на територію України, а лише перевозив на гелікоптері Мі-26 різні вантажі для російської армії територією Білорусі.

Також російський військовий підтвердив значні втрати у війні ЗС РФ. Лише полк, у якому він служив, за час війни втратив майже 20% гелікоптерів. Якщо раніше їх у полку було “штук 40-50”, то за минулий рік два згоріли зусиллями диверсантів та ще шість чи сім збили на фронті.

“Втрати серед льотчиків великі. Якщо порівнювати, наприклад, з Афганом, я знаю, що там 333 гелікоптери втратили. А у нас 10 років Афгана повторили за рік”, – зазначив Мішов.