Смачний спосіб до ідеальної фігури: зелена кава для дієти

Смачно та швидко схуднути мріє кожна людина, яка зіткнулася з проблемою зайвої ваги. Зовсім не обов’язково проводити багато годин у спортзалі або на біговій доріжці, намагаючись позбутися зайвих кілограмів. Щоб мати гарну фігуру, достатньо правильно харчуватися та користуватися засобами, які нам подарувала сама природа.

 

Особливості та корисні властивості

Зелена кава для схуднення – один із новітніх продуктів, який за короткий проміжок часу встиг полюбитись усім, хто дотримується дієти. Її жироспалюючий ефект – не просто черговий маркетинговий прийом виробників. Оскільки ефективність зниження ваги була підтверджена після низки досліджень вчених із США.

Цей напій корисний не тільки для схуднення, тому дієтологи та медичні фахівці рекомендують додавати його до щоденного раціону абсолютно всім. Річ у тому, що зерна не проходять таку інтенсивну температурну обробку, як при виробництві звичайної кави. Тому в напої міститься набагато менше кофеїну, вживати який не рекомендується людям із захворюваннями серцево-судинної системи та підвищеним артеріальним тиском.

Крім цього, в зеленому продукті міститься безліч різних корисних речовин:

  • антиоксиданти (уповільнюють процеси старіння в організмі);
  • хлорогенова кислота (сприяє оновленню на клітинному рівні);
  • амінокислоти;
  • мікроелементи;
  • вітаміни та мінерали.

 

Все це, в комплексі, сприяє прискоренню метаболічних процесів та виведенню токсинів з організму; стимулює функціонування щитоподібної залози та травної системи. Зелена кава не тільки безпосередньо бере участь у спалюванні жиру, але й має інший супутній схудненню ефект. Вона пригнічує апетит і почуття голоду, завдяки чому людина з’їдає менше, ніж звичайно. Для цього фахівці рекомендують вживати її приблизно за 15 хвилин до прийому їжі. Також напій допомагає зменшити потребу у глюкозі.

 

Як приготувати зелену каву

Якщо ви плануєте придбати продукт у зернах, майте на увазі, що вони набагато твердіші за звичайні обсмажені. Тому для їх помелу знадобиться дуже потужна кавомолка, або їх можна подрібнити за допомогою м’ясорубки. Оптимальним рішенням буде придбати відразу мелену каву.

Приготування можливе п’ятьма стандартними способами.

  1. Кавомашина.
  2. Турка.
  3. Френч-прес.
  4. Кавоварка.
  5. Звичайне заварювання у чашці.

 

Для великого помелу краще скористатися френч-пресом, для середнього – крапельною кавоваркою. Продукт у вигляді порошку можна приготувати у турці. На порцію об’ємом 250 мл достатньо двох-трьох чайних ложок. Щоб повною мірою насолодитися смаком та ароматом, важливо не доводити напій до кипіння. Потрібно варити його на повільному вогні.

Цукор та молоко використовувати не рекомендується. Якщо важко відмовитись від солодкого, можна додати трохи натурального меду. Шанувальники екзотичних смаків та ароматів можуть скористатися корицею та кардамоном. Це зробить каву більш освіжаючою, з невиразною кислинкою.