ЦАХАЛ перехопив найбільшу в історії партію контрабанди зброї з Йорданії

Сотні одиниць зброї намагалися переправити на територію нашої країни.

Військовослужбовці ЦАХАЛу успішно запобігли спробі переправити 137 одиниць зброї з Йорданії до Ізраїлю. Це, на їхню заяву, найбільший випадок перехоплення зброї на йорданському кордоні в історії.

Про це повідомляє “Сегодня в Ізраїлі”.

В останні місяці підрозділ поліції, який бореться з контрабандою, ретельно відслідковував групу контрабандистів, які торгують зброєю та беруть участь у численних спробах ввезти зброю до Ізраїлю з Йорданії.

“Минулого четверга члени цього підрозділу, розташованого неподалік південного поселення Цофар, попередили інші сили про спробу перекинути зброю через кордон” – йдеться у повідомленні.

Військові, що прибули на місце, виявили автомобіль, що наближається до кордону з ізраїльської сторони, і почали переслідування. Четверо підозрюваних, включаючи передбачуваного лідера угруповання, було затримано. Поліція виявила, що вони є мешканцями бедуїнських поселень у районі Єрухама, і їх вік становить від 20 до 30 років.

За даними поліції, у цьому районі було виявлено 137 одиниць зброї, включаючи 120 пістолетів та 17 автоматів М-16, а також десятки деталей зброї та близько 250 магазинів на загальну суму 6 мільйонів шекелів (1.6 мільйона доларів).