Ізраїль ліквідував ватажків ХАМАСу, за якими полював 15 років

Терористи підтвердили загибель своїх високопоставлених командирів.

ЦАХАЛ ліквідував командирів ХАМАСу, яких намагався знищити протягом 15 років, повідомляє cursorinfo.co.il.

Терористичне угруповання ХАМАС підтвердило загибель кількох високопосадовців, які стали об’єктами атак Ізраїлю під час бойових дій у Секторі Газа.

У заяві терористів говориться, що Ахмед Гандур, командир бригади на півночі Гази, Айман Сіам, керівник ракетного угруповання ХАМАСу, а також Ваель Раджаб і Раафат Салман були вбиті.

Більше тижня тому ЦАХАЛ заявляв, що націлився на Гандура та Сіам, але не підтвердив, що їх було вбито. Так, представник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі не уточнив, чи були вбиті високопоставлені представники ХАМАС в результаті авіаударів.

За словами Хагарі, один удар був завданий тунелем, де ховалися кілька високопоставлених військових командирів ХАМАС, у тому числі Ахмед Гандур і Айман Сіам.

Іншого удару було завдано по тунелю, де ховалися високопоставлені члени політбюро ХАМАСу, в тому числі Раві Муштаха, Ессам аль-Даліс і Самех аль-Сірадж, додав представник ЦАХАЛу.

Хагарі сказав, що не може детальніше розповісти про удар, але «можна з упевненістю сказати, що підземна територія, де вони знаходилися, була дуже пошкоджена».

“Хамас намагається приховати результати удару”, – сказав він.

Гандур був головою північної бригади військового крила ХАМАСу та одним із найвищих військових чиновників терористичного угруповання.

Гандур був близькою довіреною особою військового керівника ХАМАСа Мухаммеда Дейфа і керував викраденням солдата ЦАХАЛу Гілада Шаліта в 2006 році.

Вважається, що він пережив кілька замахів ЦАХАЛу, у тому числі у 2002 та 2012 роках, а у 2017 році Державний департамент США визнав його глобальним терористом.

Він відбував термін в ізраїльських в’язницях з 1988 по 1994 рік і був ув’язнений з Палестинської автономії з 1995 по 2000 рік.

Айман Сіам очолював ракетне угруповання ХАМАС. Ізраїль раніше робив спроби знищити Сіаму, зокрема у 2009 та 2014 роках. Він також колись служив командувачем артилерійських сил ХАМАСу.