Ізраїль полює на бойовиків ХАМАСу в тунелях під Газою

Сухопутні сили Ізраїлю в секторі Газа мали на меті в середу знайти та вивести з ладу величезну мережу тунелів бойовиків ХАМАС під анклавом, що є наступним етапом ізраїльського наступу. Про це повідомляє Reuters.

Місто Газа, головний оплот ХАМАС оточене. Ізраїль стверджує, що його війська просунулися до центру міста, а ХАМАС стверджує, що його бойовики завдали великих втрат силам вторгнення.

Quote«Ізраїль має одну ціль — терористів ХАМАС в Газі, їх інфраструктуру, їх командирів, бункери, кімнати зв’язку” — заявив міністр Ізраїлю оборони Йоав Галлант.

Головний ізраїльський військовий речник контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що інженерно-бойовий корпус Ізраїлю використовував вибухові пристрої, щоб зруйнувати мережу тунелів, побудовану ХАМАС, яка простягається на сотні кілометрів під Газою.

Ізраїль висловлює побоювання, що військові операції можуть поставити під загрозу заручників, яких, як вважають, утримують у тунелях. Ізраїль заявляє, що не погодиться на припинення вогню, поки заручники не будуть звільнені. ХАМАС каже, що не припинить боротьбу, поки Газа зазнає нападу.

Вашингтон підтримав позицію Ізраїлю про те, що припинення вогню допоможе ХАМАС у військовому плані. Але президент США Джо Байден заявив у вівторок, що закликав прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху призупинити бойові дії