Ізраїль запропонував ХАМАС тиждень перемир’я в обмін на полонених

Ізраїль запропонував бойовикам ХАМАС тижневу паузу у бойових діях в обмін на повернення близько 35 заручників, зокрема жінок, літніх людей, поранених і хворих чоловіків, які утримуються в секторі Гази.

Про це повідомив CNN високопоставлений американський чиновник.

Зазначається, що серед інших 35 заручників, Ізраїль хоче звільнення трьох літніх чоловіків, викрадених з кібуца Нір Оз біля кордону з анклавом, яких нещодавно показали на відео військове крило ХАМАС Бригади Кассам. На ньому чоловіки благають про звільнення.

Агенція CNN не змогла перевірити, коли і де були зняті ці кадри, а також стан полонених.

Співрозмовник видання заявив, що попри те, що ХАМАС у четвер, 21 грудня, заявив, що не погодиться на будь-які дискусії про обмін полоненими, поки Ізраїль не завершить свою військову операцію, американські чиновники «продовжують вірити», що існує шлях до звільнення більшої кількості заручників.

При цьому високопоставлений американський чиновник відмовився повідомити, чи відреагував на пропозицію Ізраїлю щодо заручників найстарший лідер Хамасу в Газі Яха Сінвар.

Зазначається, що Сінвар є головною ціллю Ізраїлю в Газі, Армія оборони Ізраїлю називає його «ходячим мерцем».

Як ізраїльські, так і американські офіційні особи заявили, що вважають, що Сінвар може перебувати в мережі тунелів під його рідним містом Хан-Юніс.