Ізраїль завдав ударів по центрах управління ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про завдання ударів по кількох центрах управління радикального палестинського руху ХАМАС у секторі Газа.

ЦАХАЛ завдав ударів по ряду центрів оперативного управління в центральній частині сектору Газа, в яких діяли терористи з ХАМАСу. Винищувачі ЦАХАЛ завдали серії ударів по об’єктах терористичної організації ХАМАС в районах Нусейрат і Дейр-ель-Балах [у центральній частині палестинського анклаву]”, – йдеться у заяві армійської прес-служби.

Ситуація на Близькому Сході різко загострилася після проникнення 7 жовтня 2023 року бойовиків ХАМАС із сектора Газа на ізраїльську територію, що супроводжувався вбивствами жителів прикордонних населених пунктів та захопленням понад 240 заручників.

Радикали назвали цю атаку відповіддю на дії ізраїльської влади проти мечеті Аль-Акса в Єрусалимі. Ізраїль оголосив про повну блокаду Гази і став завдавати ударів по ній та окремих районах Лівану та Сирії, після чого розпочав наземну операцію в анклаві. Зіткнення також відбуваються на Західному березі річки Йордан.

Джерело