В Іспанії фермери розпочали масові протести

Іспанські фермери на тракторах перекрили одну з ключових доріг між королівством та Францією у рамках акції протесту проти кризової ситуації у сільськогосподарському секторі.

Про це свідчать дані каталонської дорожньої служби.

Протестувальники, скликані сільськогосподарським синдикатом автономної спільноти Каталонія Unio de Pagesos, перекрили автостраду AP-7 між Боррасою та Віладемульсом та шосе N-II між Баскарою та Віламаллою. Аграрії, що зібралися, запевняють, що мають намір залишатися там протягом 48 годин.

Unio de Pagesos закликав до проведення акцій протесту на різних під’їздах до кордону з Францією у провінції Жирона з вівторка по середу. Крім того, вони планують перекрити рух на різних дорогах у Ллейді з вівторка по четвер.

Раніше три основні сільськогосподарські профспілки Іспанії заявили, що вони приєднаються до зростаючої кількості акцій протесту, що проходять у багатьох європейських країнах. Фермери вважають, що їм доводиться боротися з дерегульованим ринком, який імпортує сільськогосподарську продукцію з третіх країн за низькими цінами, що негативно впливає на збут продукції, що виробляється як в ЄС, так і в Іспанії.

Джерело