Ізраїль атакував об’єкт у Газі

Ізраїльські військові атакували 10 березня об’єкт у таборі біженців Нусейрат у секторі Газа, де міг бути заступник командира бойового крила руху ХАМАС Маруан Ісса, який вважається третім за значимістю в ієрархії цієї радикальної організації.

Про це повідомляє радіо Kan.

За даними радіостанції, в результаті цієї атаки є загиблі, але їх особи досі не встановлені. Радіо Kan вказує, що разом із Іссою в цьому районі могли перебувати інші високопоставлені військові командири ХАМАС. Газета Haaretz стверджує, що Армія Ізраїлю перевіряє інформацію, чи було вбито Ісса внаслідок цього удару.

Ситуація на Близькому Сході різко загострилася після проникнення 7 жовтня 2023 року бойовиків ХАМАС із сектора Газа на ізраїльську територію, що супроводжувався вбивствами жителів прикордонних населених пунктів та захопленням понад 240 заручників, у тому числі дітей, жінок та людей похилого віку. Радикали назвали цю атаку відповіддю на дії ізраїльської влади проти мечеті Аль-Акса в Єрусалимі. Ізраїль оголосив про повну блокаду Гази і став завдавати ударів у відповідь по анклаву та окремих районах Лівану та Сирії, після чого оголосив про початок наземної операції в секторі.

Джерело