Ізраїль атаковано ракетами, випущеними з території Лівану

Армія оборони Ізраїлю зафіксувала пуск близько 40 ракет з Лівану, які перелетіли на ізраїльську територію, частина з них була перехоплена системою ППО.

Про це поінформувала армійська прес-служба.

“Зафіксовано близько 40 ракет, які перелетіли до Ізраїлю з території Лівану, деякі з них були перехоплені, решта впала в незаселеній місцевості. Про постраждалих не повідомлялося”, – йдеться у заяві.

Крім того, “система ППО ЦАХАЛ успішно перехопила два ударні БПЛА “Хезболлах”, які перелетіли з території Лівану на територію Ізраїлю”, додали в прес-службі, зазначивши, що в Рамот-Нафталі “сирени пролунали через ризик падіння уламків від ракет -перехоплювачів”.

Військові додали, що раніше було зафіксовано кілька запусків ракет з ліванської території Рамот-Нафталі на півночі Ізраїлю. Про постраждалих внаслідок обстрілу не повідомлялося. Ізраїльська армійська прес-служба чотири рази повідомляла про спрацювання сирен у північних районах Ізраїлю у другій половині дня 12 квітня. При цьому попереднього разу повітряна тривога на півночі єврейської держави спрацьовувала 10 квітня.

У прес-службі додали, що “за останні кілька годин ЦАХАЛ завдав ударів по ряду місць на півдні Лівану, щоб усунути загрозу”.