Чому бійці не хочуть чути “Повертайся живим”

zhenya-2y51zvxbnh6dxxxk6bb1myЄвген Строкань, боєць добровольчого батальйону “Айдар”, розповів про те, що насправді хочуть чути бійці АТО і чому їх засмучують деякі звістки із цивільного світу.

Що думають більшість людей, коли кажуть фразу “Повертайся живим”?

Мені здається, вони відчувають гордість за те, що побажали солдату АТО саме того, що він хоче. Люди вважають, що ці слова викличуть теплі почуття у солдата, ніби його чекають, за ним сумують і дуже хочуть, щоб він вижив.

Не буду зараз говорити за всіх, але особисто у мене, та і ще у багатьох бійців, ця фраза викликає протележні емоції. Якщо бути грубим, то оце “Повертайся живим” мені остогидло. Воно скрізь, його всі говорять. Цей вираз втратив і так незначну свою цінність. Ця фраза перетворилось на попсу. Всі це говорять, тому коли чуєш ці набридлеві два слова, то аж ніяк не дивуєшся, оскільки вже тисяча людей казали тобі те саме.
Якщо розібратись, що саме означають ці слова, то виходить, що солдат – якийсь каторжник, у якого одна єдина мета: просто не вмерти. Бойова задача “Повертайся живим”. Відразу ж нагадують про те, що на війні вбивають, що у кожно є великий шанс не повернутись живим. Дякую, що нагадали, бо я забув.

 Люди, я туди поїхав не помирати! Я поїхав туди, щоб помирали вороги! Чому ніхто не пише “Повертайся переможцем”, чи “Повертай ворогів додому мертвими”? Навіть такі фрази як “Не повертайся, поки не переможете” краще мотивують.

 Кілька днів тому розбирали з хлопцями листи, які нам прийшли від школярів: ця фраза зустрічалась найчастіше. І тільки один лист ми повісили на стіну. Хлопчина малював на синьому папері: не сердечка, мирне небо, чи солдати у вишиванках. Він намалював, як наш солдать вбиває ворожого, а зміст листа  був у тому, що ми повинні перемогти всіми можливими засобами.

Оцей хлопчина зможе взяти зброю в руки і піти захищати свою землю, коли виросте, а не буде скиглити, що він хоче мирного неба. Мирне небо буде тільки коли ми переможемо.

 Слова “Повертайся живим” по безглуздості відстає тільки від “Наша зброя – ліхтарики”. Не слухайте ниття. Входьте в положення солдат. Ми повернемся живими тільки з перемогою.

За матеріалами http://www.informator.su/