Хусити атакували два комерційні судна та американський есмінець

Єменські хусити з бунтівного руху “Ансар Аллах” завдали ударів по комерційних судах Maersk Yorktown і MSC Veracruz, які були ідентифіковані як США та Ізраїлю відповідно. Ще одну атаку зазнав американський есмінець в Аденській затоці.

Про це заявив військовий представник руху Яхья Саріа.

За його словами, ударів було завдано протикорабельними ракетами.

“Військово-морські сили Ємену провели операцію, завдавши удару кількома протикорабельними ракетами по американському судну Maersk Yorktown в Аденській затоці. У той же час військово-повітряні сили провели ще дві військові операції з використанням великої кількості безпілотників, метою яких стали американський есмінець в Аденській затоці. , а також ізраїльське судно MSC Veracruz в Індійському океані”, – сказав Саріа в ефірі телеканалу Al Masirah, який належить хуситам.

Після загострення палестино-ізраїльського конфлікту в секторі Газа 7 жовтня хусіти заявили, що будуть завдавати ударів по території Ізраїлю і не дозволять пов’язаним з ним судам проходити через води Червоного моря та Баб-ель-Мандебської протоки, доки операцію в палестинському анклаві не буде припинено.

Джерело