Саакашвілі розкрив плани Путіна в Нагірному Карабаху

1442119976_saakas3Голова Одеської державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що Росія причетна до загострення конфлікту у Нагірному Карабаху. Таким чином Кремль хоче перекрити для Європи енергоносії із Азербайджану і Туркменістану.

За його словами, Москва протягом останніх років інтенсивно озброювала обидві сторони конфлікту, а в останні роки в терміновому порядку побудувала дорогу чисто військового призначення з Дагестану у Грузію, яка є шляхом найшвидшого вторгнення в Азербайджан. На думку губернатора Одещини, загострення у Нагірному Карабаху невигідне ані Вірменії, ані Азербайджану, проте Росія може отримати з нього свою користь.

«Росія переслідує відразу кілька стратегічних цілей: отримує привід для вторгнення і відчуження території, по якій проходять нафто і газопроводи Азербайджану, таким чином Європа може втратити альтернативне джерело енергоносіїв з Азербайджану і Туркменістану. Уряд Ільхама Алієва, який завжди проводив незалежний курс, може бути поставлено у вкрай складне становище», – зазначив голова Одеської області.

Саакашвілі закликав усіх лідерів проявляти крайню обережність і стриманість, наскільки це можливо у даній ситуації.

«Як завжди ми маємо справу зі сценарієм, коли Путін довго готується, а Захід захоплений», — додав він.