Вінницька депутатка Ганна Давиденко «позбавилась» землі та знову вляпалась у скандал

Щорічно Вороновицький психоневрологічний інтернат витрачає 78 тисяч гривень на оренду земельної ділянки, яка дозволяє забезпечити власне підсобне господарство. Витрачати бюджетні кошти на користування землею звичайно вигідніше, ніж закуповувати продукти, однак колишнє керівництво інтернату вважало по-іншому.

Установа якимось дивним чином відмовилося від «власної» землі. За підписом тодішнього голови Вінницької РДА Юрія Щетиніна ці ділянки роздали, потім вони дивним чином опинилися у власності родини депутатки Вінницької міськради Ганни Давиденко. Що цікаво, в її активі дуже багато й інших земельних ділянок, а в пасиві побиття колеги жінки по депутатському корпусу, підбурювання людей проти будівництва вкрай необхідного місту кладовища поблизу Сабарову, намагання зірвати відкриття нової молочної кухні й багато інших сумнівних ініціатив.

Почнемо з того, що Вінницька облрада рішенням №137 від 10 листопада 2006 року збільшила кількість працівників інтернату для збереження його підсобного господарства. Однак уже в серпні 2008-го тодішній директор установи Є. Цимбалюк направив до Вінницької райдержадміністрації лист з проханням вилучити з користування інтернату 49,7 га, виділених ще в 1995 році Вороновицькою селищною радою. Районна влада «пішла назустріч» побажанням керівника і за розпорядженням від 28.09. 2009 р. підписаним головою РДА надала окремим 25 громадянам право виготовити проекти землеустрою на ці землі.

Незабаром з’явився лист Є. Цимбалюка, датований 1 грудня 2009, в якому він просить ліквідувати підсобне господарство інтернату, і запевняє, що не заперечує проти розподілу вже як незатребуваних цих 49,7 гектарів. Отримавши такий «аргумент», вже за часів президентства Віктора Януковича, в квітні 2010 року районна влада розподіляє вищезгадані землі між 25 громадянами.

Цікаво також і інше. Згідно з даними Реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності колишні землі Вороновицького інтернату належать Віталію, Оксані і Ганні Давиденкам. Ганна Віталіївна вказала їх в декларації, яку надала в квітні 2017.

У тому ж році після серії публікацій окремих вінницьких ЗМІ (наприклад https://real-vin.com/istorija-zemelnogo-zbagachennja-deputatki-vinnickoi-miskradi-davidenko або http://rating.net.ua/novosti/item/3054-ganna-davidenko-pozbavilas-deshevo-zemli-i-vlyapalas-znovu-u-skandal) земельними аферами родини Давиденків нарешті зацікавились правоохоронні органи, які розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами владою або службовим становищем.

 

Однак, слід відмітити, що під час цього розслідування слідчі нацполіції не тільки не змогли довести причетність родини депутатки Давиденко та посадових осіб Вороновицького інтернату до земельної оборудки, але й, попри ухвали судів Вінницького міського суду про накладення арешту (http://reyestr.court.gov.ua/Review/68939857, http://reyestr.court.gov.ua/Review/68900015), дозволили усім членам клану депутатки від «Батьківщини» позбутися незаконно отриманих «інтернатівських» земельних ділянок, які були переоформлені на таку собі Кабак Марину, що є співмешканкою племінника Ганни Давиденко. Ось для прикладу «метаморфози» із однією з таких ділянок.

 

Тепер стає зрозумілим, чому Ганна Давиденко, яка є довіреною особою в регіоні лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, замість партійної роботи активно «вирішує» власні питання, виступаючи проти продажу землі та організовуючи мітинги з аналогічними вимогами, адже доки триватиме земельний мораторій будуть працювати «схеми Давиденко».