Одеському митнику та вінничанам-посередникам СБУ оголосила про підозру за торгівлю “забороненою” інформацією

Державному інспектору Одеської митниці та двом вінничанам-посередникам слідчий вінницького Управління СБУ оголосив про підозру, а суд обрав міру запобіжного заходу.

Як повідомлялося, оперативники спецслужби виявили схему протиправного отримання та збуту інформації з обмеженим доступом з автоматизованих систем митниці ДФС України.

“Державний інспектор Одеської митниці за посередництва двох мешканців Вінниці налагодив механізм отримання неправомірної вигоди за продаж інформації з обмеженим доступом, що зберігається та обробляється у автоматизованій системі митного оформлення ДФСУ «Інспектор-2006». За грошову винагороду зловмисники передавали зацікавленим особам відомості про перетин державного кордону транспортними засобами на іноземній реєстрації та персональні дані водіїв”, – інформували про реалізацію у спецслужбі.

Повідомляється, що співробітникам СБ вдалося задокументувати кілька фактів збуту службової інформації на загальну суму тридцять тисяч гривень.

Обох посередників правоохоронці затримали у Вінниці відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової спроби продажу даних. Одночасно на робочому місці затримано державного інспектора.

Затриманим повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах) Кримінального кодексу України.

Слідчим суддею Вінницького міського суду підозрюваним обрано міру запобіжного заходу на час досудового розслідування.

Слідство триває.

Джерело: vinnytsia.today