Справжній несправжній «друг»

Я звертаюсь до Вас як громадянин України, в якого тече польська кров, як справжній католик, як представник польської діаспори, як свідомий громадянин своєї Батьківщини. Невже Ви не бачите загрози, яка нависає над нашою Рідною Батьківщиною? Прихованою анексією родового коріння наших співвітчизників, невже не здогадуєтесь? Коли ви дочитаєте дану статтю до кінця, ви зрозумієте всю серйозність проблеми…

Сучасний виклик нашої державності та суверенітету здійснює не тільки наш східний сусід, а й західний: моя улюблена Польща, земля моїх прадідів, здійснює м’яку загарбницьку політику умів українських громадян, шляхом відкриття карт поляка, надання різноманітних «цукерок» в привабливій обгортці у вигляді безоплатної гуманітарної допомоги, надання коштів на будівництво Польських домів, відкриття безкоштовних курсів по вивченню мови… Але, як нам всім відомо «безкоштовний сир буває тільки у мишоловці».

Польща бажає мати вплив на Україну, лобіювати насамперед інтереси своєї держави, і це не дивно, але все ж таки мені неприємно коли моя історична Батьківщина намагається, прикриваючись турботою корінними поляками України, роздає їм «карточки», які нібито роблять їх частиною польського суспільства, але не робить повноцінними громадянами, тому виходить дещо «середнє» між цими поняттями. Задумайтесь, якби Польща була зацікавлена у поверненні потомків на свою Батьківщину, то не роздавала б їм непотрібний пластик, а робила повноцінними громадянами своєї країни, надавала б робочі місця та житло. Насправді за цим всім спектаклем стоїть чисто політичні інтереси Польщі, яка є другом нашої з Вами Батьківщини, але діє виключно у власних інтересах.

За словами експертів, наш західний сусід бажає створити певну польську автономію на окремих територіях компактного проживання полонії, більшість яких до впровадження Польським урядом політики про запровадження «карти поляка» і не здогадувались що вони є корінними поляками, адже система впровадження польських інтересів проста:

  1. Знаходимо місце компактного проживання етнічних поляків
  2. Нагадуємо їм про їх етнічне походження, шляхом надання уже вище сказаних «карт поляка»

(Особливу увагу потрібно звернути на нагадування представникам влади про їх історичне походження!).

  1. Створюємо різноманітні громадські об’єднання, фонди, громадські організації, які можуть виступати як альтернатива діючим органам влади

(для прикладу можна взяти створення Польських домів)

  1. Після штучного наростання впливу в регіоні, можна даже висунути пропозиції про створення польської автономії. (а чому б і ні?)

Більше того, в польському суспільстві існує ідея створення наддержавного утворення «Міжмор’я» на чолі з Варшавою, що також є цікавою темою і вищезазначений мною алгоритм є одним з етапів її просування, але про це в наступній статті.

Очевидно, що український народ сам може побудувати свою сильну державу, варто лише захотіти це зробити, але для цього потрібно вміти навчатись всьому новому, вчитись на історії, і зрозуміти що ніяка інша країна нам не допоможе, окрім як нас самих, допомагати державним органам боротись з такою прихованою загрозою, яка дійсно може перерости у велику проблему, і це факт! А також не вестись на заманливі пропозиції іншої країни стати частиною її суспільства. Розумію, що я є частиною полонії, тому пропоную своїм побратимам не вестись на пропаганду польську уряду та не ставати якимось «недополяком», поважайте себе та свою культуру, свій рід!

Тому, український народе, українські громадяни, ми можемо побачити що сусідня держава хоч і є нашим партнером та близьким союзником, та насамперед слідує власним інтересам, піднімає економіку власної країни, використовуючи наших громадян, і це давно уже не секрет, що якби не українські заробітчани, то Польща, на теперішньому етапі, не досягла таких економічних успіхів, тому давайте не будемо сприяти іноземній державі лобіювати та розповсюджувати свої інтереси на території нашої Батьківщини. Не давайте себе обманювати!