Німеччина замовила 38 нових бойових літаків Eurofighter Typhoon

Eurofighter GmbH і агентство НАТО Eurofighter і Tornado Management Agency (NETMA) підписали 11 листопада так звані контракти Quadriga, які будуть підтримувати триваючу модернізацію парку Eurofighter Typhoon ВПС Німеччини. Контракт передбачає поставку 38 нових літаків Typhoon Quadriga для заміни версій Tranche 1, що знаходяться в експлуатації

Парламент Німеччини схвалив контракт на покупку 38 літаків Eurofighter у Airbus на суму 5,4 млрд євро тільки на минулому тижні. Бюджетний комітет парламенту виділив кошти на формування першої партії літаків з 93 Eurofighter, які він має намір закупити.

Новий літак буде оснащений новітнім електронним радаром в світі, перспективним обладнанням, програмним забезпеченням і ще більш широкими функціональними можливостями для ураження повітряних і наземних цілей. З терміном служби, що перевищує 2060 рік, його технічні можливості дозволять повністю інтегруватися в майбутню середу боротьби з забрудненням повітря в Європі.

Оновлене замовлення з Німеччини надійшло в стратегічно важливий момент для програми, оскільки рішення про майбутні кампанії, як очікується, будуть прийняті протягом 2021 року в Іспанії, Швейцарії та Фінляндії.