Суші та роли у боротьбі з авітамінозом

Останнім часом усе частіше українці замовляють страви японської кухні. І це не дивно, бо вона пропонує неймовірний мікс із чудового смаку та прекрасної подачі. Особливо це стосується суші та ролів, чию популярність у світі дуже важко переоцінити. Вони особливо прийдуться до душі тим, хто слідкує за фігурою та піклується про своє здоров’я, адже смак і користь тут змішались воєдино.

З давніх часів людям відомо про прямий зв’язок між їжею та здоров’ям людини. І не секрет, що середня тривалість життя в Японії одна з найвищих в світі. Цьому є багато причин, але однією з основних можна виділити раціон. Збалансовані та корисні страви місцевої національної кухні слугують прекрасним джерелом вітамінів та поживних речовин. Особливо це актуально після зими, коли організм виснажений, а вітаміни потрібно десь брати. Команда Kaifui Sushi розповідає про користь суші та чи можуть вони впоратися з весняним авітамінозом. Почнемо!

У чому криється користь суші

Перш за все, основний секрет користі суші та ролів криється у багатовікових японських традиціях та японському підходу до справи. Свіжість та екологічність продуктів тут ставиться на перше місце, тому часто овочі в Японії використовуються лише “у сезон”. Це пов’язано ще і з тим, що у давні часи просто не було способу довго зберігати продукти свіжими, тому вони використовувались майже одразу ж після збирання.

Також важливим фактором є те, що у японській кулінарній традиції при приготуванні страв практично не застосовується обробка приправами, а якщо і застосовується, то мінімальна. Завдяки цьому Ви отримуєте страву з чистим, “не зіпсованим” смаком. Навпаки, усі приправи подають до столу разом з готовою стравою, щоб клієнт мав змогу сам визначати смак страви. Щодо приправ, то вони теж мають чим похвалитися з точки зору користі для нашого організму. До речі, про це…

Що каже медицина?

З точки зору медицини, правильно приготовані суші без сумнівів корисні для організму. Свіжі продукти, з яких їх готують містять в собі велику кількість корисних речовин, які так необхідні нам. Найбагатший на корисні речовини інгредієнт серед усіх — звичайно що рис. Він містить велику кількість вітамінів та мінералів, а клітковина, що в ньому міститься, позитивно впливає на процеси травлення та діяльності кишково-шлункового травлення.

Досить важливу роль відіграють приправи, що їх додають до суші та ролів. Наприклад, васабі містить в собі протипаразитарні та протизапальні властивості. Саме завдяки йому японці з давніх часів без страху їдять сиру рибу, знаючи, що благородний васабі вбереже їх від небажаних наслідків. Також не слід забувати про імбир, який подають до ролів у якості “очищувача смаку” — його користь значно більша, ніж може здатися спочатку. Так, імбир додають до Вашого улюбленого суші-сету для того, щоб очистити смакові рецептори перед черговим ролом — лише так можна в повній мірі оцінити смак кожного шматочку. Але окрім цього, імбир має протизапальні властивості, а також перешкоджає появі тромбів та стабілізує роботу серця. Також до заслуг імбиру можна віднести покращення роботи шлунку.

Як бачимо, правильно приготовані з екологічних та свіжих продуктів суші тільки позитивно впливають на наш організм. Тому якщо Ви шукаєте спосіб забезпечити свій організм корисними речовинами та вітамінами, то суші в Рівному від Кайфуй — це те, що Вам треба! Ми готуємо кожен рол виключно за традиційною японською рецептурою, щоб наші клієнти мали змогу насолодитися справжнім смаком японських традицій. Васабі та соєвий соус ми замовляємо безпосередньо у японського виробника, тому замовляючи суші у нас — Ви замовляєте справжні японські суші.

Кайфуй Суші — якісно, корисно, смачно!