Топ-5 фасадних фарб від німецького виробника Sto

Правильно підібрана фасадна фарба довго зберігатиме колір, чистоту поверхні та захищатиме систему утеплення від негативної дії зовнішніх факторів. Найкраще з виконанням основних функцій справляються засоби від німецького виробника Sto. В лінійці компанії є фарби для будь-яких зовнішніх поверхонь на мінеральній та органічній основі. Розглянемо топ-5 засобів, які найбільше користуються популярністю.

Рейтинг фасадних фарб для зовнішнього застосування

  1. Фасадна фарба StoColor Dryonic відрізняється ефектом сухого фасаду. Завдяки біонічному принципу швидко висихає після дощу. Витримує механічні навантаження, дію лугів. Мають хорошу покрівельну здатність та адгезію з різними поверхнями. Стабільно зберігають колір під дією зовнішніх факторів.
  2. Засіб StoColor Lotusan відрізняється ефектом самоочищення. Під час дощу поверхня не намокає, а каплі дощу стікають і забирають частинки бруду. Виключна поява на поверхні грибків та плісняви. Стійка до вологи. Немає біоцидного шару.
  3. StoColor Fibrasil має армування мікроволокном, тому застосовується, якщо потрібно перекрити тріщини і невеликі пошкодження на поверхні. Їх ширина не має бути більшою ніж 0,1 мм. Ця фарба має хорошу покрівельну здатність, не поглинає воду, стійка до лугів.
  4. StoColor Lastic формує на поверхні шовковисте матове покриття. Дисперсійна фарба перекриває тріщини. Зберігає еластичність при низьких температурах. Маскує тріщини розміром 1 мм. Щоб покращити ефект перекривання може наноситися в два шари.
  5. StoColor Neosil – фасадна силіконова фарба, яка забезпечує захист фасаду та надає естетичній вигляд. Підходить для нанесення на цементні, цементно-вапняні, органічні, силіконові поверхні. Витримує дію води, не забруднюється. В складі має добавки, які забезпечують стійкість до мікроорганізмів.

Переваги фасадних фарб

Засоби німецького виробника стійкі до негативної дії вологи. Вони не намокають, не пропускають вологу в середину покриття, збільшують експлуатаційний ресурс систем утеплення та будівельних конструкцій. Після нанесення швидко висихають. Колір зберігає інтенсивність під дією сонячного проміння. На поверхні не накопичується пил і бруд, незалежно від того, яка штукатурка використана.

Усі перелічені фарби стійкі до негативної дії мікроорганізмів. Навіть при постійній дії вологи виключена поява плісняви на поверхні. Засоби забезпечують надійний захист фасаду від негативного впливу атмосферних явищ, зберігають вигляд десятки років. Саме тому найчастіше використовуються для оздоблення приватних, адміністративних, промислових будівель.