Із зони АТО залишать тільки 7 транспортних коридорів

скачанные файлы (2)Під час наради президента України з керівниками силових відомств 4 січня було погоджено посилити контроль за в’їздом та виїздом з зони АТО, зокрема там залишать тільки 7 “транспортних коридорів”.

Також президент зазначив, що питання вибору постачальників для української армії має вирішуватися за участі волонтерських організацій.

Посилення протидії загрозам

Петро Порошенко наголосив на необхідності посилення протидії “терористичним загрозам”.

“Активізація терористів та їх спроби провокувати Збройні сили України потребують наших рішучих дій”, – цитує президента його прес-служба.

Він також доручив СБУ посилити контроль на пропускних пунктах для недопущення контрабанди, а Антитерористичному центру – забезпечити проходження лише оформлених вантажів зареєстрованих підприємств.

Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що “для проведення комплексних антитерористичних заходів перетин через лінію зіткнення у зоні АТО буде обмежено до 7 транспортних коридорів, а усі інші шляхи буде перекрито”.

Також під час наради з силовиками Петро Порошенко доручив їм активізувати роботу зі звільнення полонених українських військовослужбовців.

“Завдяки розвідці та СБУ ми володіємо інформацію про місцезнаходження та кількість наших військових, які зараз перебувають під арештом незаконних збройних формувань. Ми маємо зробити все для їх скорішого визволення” – розповів Петро Порошенко.

Наради з волонтерами

Ще один блок питань, які обговорювалися під час недільної наради, – матеріально-технічне забезпечення української армії.

“Фактично за місяць ми передали нашим військовим значні обсяги нової або модернізованої бойової техніки. Найближчим часом заплановано чергові етапи передачі сучасної техніки до Збройних сил”, -анонсував Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у понеділок, 5 січня, на військовому полігоні під Житомиром для потреб української армії передадуть чергові 100 одиниць техніки.

Петро Порошенко також наголосив на тому, що питання вибору постачальників для армії має узгоджуватися керівниками силових відомств з волонтерами: “Якщо потрібно переглянути компанії-постачальники, які були в минулому, потрібно це зробити за участі волонтерів”.

По матеріалам bbc.co.uk