Принцип роботи рейсмусів і стругальних верстатів

Після розкрою, деревину необхідно обробити. Потрібно зняти шар матеріалу, щоб згладити поверхню заготовки, усунути дефекти і деформації. Все це дозволяє надати заготовці потрібну форму і розмір. Рейсмусні-фуговальні верстати використовуються для початкової обробки дощок після їх розкрою. Вони дозволяють усунути всі нерівності. Така установка складається з робочого столу і станини. Одна частина робочого столу є приймальною, інша – та що подає. Між ними розміщується ножовий вал. Дошку необхідно помістити на фугувальний верстат, після чого оператор просуває її перед собою. Деякі моделі мають можливість автоматичної подачі. Двигун забезпечує обертання ножів, які зрізають матеріал на задану глибину.

Ціна фугувального верстата досить низька, що дозволяє використовувати його навіть в домашній майстерні. Щоб зняти стружку до певної товщини, використовуються рейсмусові верстати. У такого інструменту ножовий вал розташований над робочим столом. Висоту ножа можна відрегулювати по лінійці, розташованій на корпусі, використовуючи спеціальні гвинти.

Фуговально-рейсмусовий верстат складається з двох частин. Фуговальна частина агрегату комплектується ножовим валом, який обертається навколо робочого столу. Буває одностороння і двостороння конструкції. Вони використовуються для стругання однієї або декількох сторін заготовки. Рейсмусові частина комплектується ножовим валом. розташованим над робочою поверхнею. Також верстат виконує функції свердління і пазованія. Крім того, він дозволяє видаляти з дерев’яної поверхні задирки і задираки.

Види фуганків

Все обладнання ділиться на декілька типів за певними критеріями. Всі прилади мають різну ширину обробки. Довжина робочого стола також може відрізнятися. Чим вона більше, тим більше площина, де стругаєтся заготовка, і відповідно вища якість роботи. Стругальні верстати по дереву також відрізняються кількістю ножів. Велика кількість ножів забезпечує високу якість обробленої поверхні. Від частоти обертання ножового вала також залежить чистота обробленої поверхні.

Для чого потрібний фугавальний верстат

Під час вибору фуговально-рейсмусового верстата, необхідно враховувати потужність, ширину ножів, розмір і якість робочих столів, швидкість обертання валу, можливість регулювати швидкість подачі заготовки. Обов’язково вирішите, з заготовками якого розміру ви збираєтеся працювати. Також враховуйте діаметр ножового вала (діаметр окружності різання), від цього теж залежить якість обробленої заготовки.

Купити фуговально-рейсмусні верстати ви можете в інтернет магазині Промстанок.