У Запоріжжі СБУ викрила поліцейських на вимаганні коштів від фігурантів кримінальних проваджень (відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність посадовців Нацполіції з кількох регіонів, підозрюваних у вимаганні коштів з фігурантів кримінальних проваджень. 

За попередньою версією слідства, радник начальника ГУ Нацполіції Дніпропетровщини та начальник сектору превенцій одного з райвідділів поліції  Запорізької області налагодили схему вимагання неправомірної вигоди від осіб, причетних до незаконного заволодіння майном громадян.

Радника затримали у Запоріжжі під час отримання від дружини одного із чорних ріелтерів $3700 – частини обумовленого хабара, за не притягнення її чоловіка до кримінальної відповідальності. Одночасно у Приморську був затриманий начальник сектору.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу .

Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи. Викриття посадовців проводилось спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань, розташованним у Мелітополі, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області.