Із початку року за матеріалами УСБУ у Вінницькій області оголошено про підозру в тероризмі 6 особам

Із початку цього року слідчі Управління СБ України у Вінницькій області разом із оперативними підрозділами та під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки 6 особам.
Серед викритих контррозвідкою цього року зловмисників, зокрема, мешканець окупованої Горлівки, який із початку збройної агресії проти України активно співпрацює із так званим «МДБ ДНР». Встановлено, що протягом останніх шести років він здійснював збір розвідувальних відомостей про особовий склад, чисельність та шляхи пересування сил і засобів українських військових зведень, задіяних в операції Об`єднаних сил. Крім того, для створення необхідної інформаційної картинки для російського телебачення, зловмисник із застосуванням методів фізичного та психологічного впливу, змушував мешканців тимчасово непідконтрольних територій визнавати себе «українськими диверсантами».
Його, разом із 5-ма іншими терористами оголошено у загальнодержавний розшук. Їхні дії кваліфіковано за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали досудового слідства щодо трьох із них скеровано до суду.

Пресгрупа УСБУ у Вінницькій області