Армія США витратить 4,6 млрд доларів на новітній варіант танка M1 Abrams

Міністерство оборони США оголосило на цьому тижні, що командування за контрактами армії США уклало з General Dynamics Land Systems Inc. контракт вартістю майже 4,6 мільярда доларів на виробництво останньої версії основних бойових танків Abrams.

Компанія General Dynamics Land Systems, яка виробляє Abrams, отримала контракт на 4,6 мільярда доларів на виробництво основних бойових танків M1A2 Systems Engineering Plan (SEP) версії 3 (V3), згідно з оголошенням Міністерства оборони США про контракт.

Відповідно до умов угоди, місця роботи і фінансування будуть визначатися з урахуванням кожного замовлення, а орієнтовна дата завершення робіт – 17 червня 2028 року.

Остання версія культового основного бойового танка армії США, також відома як M1A2C, є третьою версією танків Abrams з пакетом поліпшення системи M1A2.

Список поліпшень великий: поліпшена електроніка управління вогнем означає, що знаряддя SEPv3 може стріляти швидше і точніше; двигун, трансмісія і гусениці були оновлені для підвищення продуктивності і підтримки збільшення ваги платформи.

Новітній Abrams також більш важко броньований, ніж попередні версії, що вимагає поліпшень в системі харчування і підвісці.

Версія M1A2 SEPV3 усуває багато проблем з простором, вагою і енергією, виявлені в ході операції “Іракська свобода”, і стане основою для всіх майбутніх поступових покращень. На додаток до поліпшеного виживання, Abrams V3 зможе приймати будь-які технології, які армія вважає актуальними.