Контррозвідка США звинуватила Росію у втручанні в президентські вибори

Директор Національного центру контррозвідки і безпеки (NCSC) США Вільям Еваніна назвав РФ «гравцем номер один» в спробі втрутитися у вибори глави держави. Він вважає, що робилися тортури втручання також з боку КНР і Ірану.

Як пише  The Washington Post , його попросили прокоментувати слова глави Нацрозвідка США Джона Реткліфф, який відзначив, що американські спецслужби не змогли в повній мірі оцінити масштаби спроб Пекіна вплинути на вибори в США.

Еваніна уточнив, що щодня дивився розвіддані, тому не сумнівається в зловмисності всіх трьох зазначених країн в спробах втручання у вибори. Причому, і Еваніна, і Реткліфф першу скрипку відводять саме Росії.

Нагадаємо, 11 січня Міністерство фінансів США ввело санкції проти ряду українців і чотирьох ЗМІ. Причиною називається їх втручання в американські вибори, а також те, що дані люди і організації є частиною “пов’язаної з Росією мережі впливу, що має відношення до (нардепу) Андрію Деркачу. Серед внесених до списків фізичних осіб – нардеп Олександр Дубинський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Антон Симоненко, Андрій Теліженко та Петро Журавель. 

Міністерство фінансів США у вересні 2020 року ввів персональні санкції проти народного депутата України (позафракційного) Андрія Деркача і трьох росіян. Про українця в Мінфіні США кажуть, що він «прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року», а санкції покликані викрити зловмисне вплив російських компаній.