Особливості вибору якісних матраців для сну

матрац рубін матролюксВибір матраца – це складна і відповідальна справа, оскільки від грамотної купівлі такого товару залежить повноцінний відпочинок і здоровий сон людини. Якісний виріб позбавить від безсоння, алергічних захворювань, болів в хребті і м’язах. Перш ніж купити тут https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ матрац ортопедичний Київ рекомендує окрім особистих переваг враховувати розмір ліжка. Є і багато інших значимих чинників, які не можна забувати.

Різновиди товару

Залежно від конструкції матраци підрозділяються на пружинні і безпружинні види. Пружинний варіант буває із залежними і незалежними пружинами. Вони комплектуються різними наповнювачами. Пружини першого варіанту переплетені між собою певним чином. Моделі з незалежними блоками краще підлаштовуються під форму тіла. Це пояснюється тим, що пружини ізольовані один від одного.

Безпружинні моделі є блоком, виконаним з кокосового волокна, натурального або штучного латексу і різних високотехнологічних синтетичних матеріалів.

Основні критерії вибору

Ключовими вимогами правильного вибору матраца служать наступні параметри:

  • Комфорт. Фахівці рекомендують для літніх людей не придбавати жорсткі вироби, які можуть привести до порушення кровообігу і больових відчуттів в області хребта. Для них оптимальним рішенням стануть матраци з низьким рівнем жорсткості.
  • Безпека. Купівлю важливо здійснювати в спеціалізованих магазинах, які пропонують сертифіковану продукцію, виконану з високоякісних і екологічно безпечних матеріалів. Неприємний запах служить явною ознакою низької якості виробу.
  • Гипоаллергенность. Часто для наповнювачів матраців застосовують матеріали, які провокують алергію. Алергікам краще не ризикувати і віддати перевагу виробам, виконаних з гіпоалергенних матеріалів (синтепон, пенополиуретан, латекс, піна з ефектом пам’яті). Для додаткової мінімізації прояву алергічних реакцій лікарі рекомендують застосовувати знімний чохол, який можна часто стирати.
  • Гігієнічність. Якісний матрац повинен мати хорошу вентиляцію (здатністю “дихати”), що забезпечує нормальну циркуляцію повітря усередині виробу і гігієнічність, запобігаючи розмноженню мікроорганізмів.

Матеріали виготовлення

При купівлі такого товару важливо особливу увагу приділити властивостям матеріалу виготовлення. Сучасні виробники пропонують величезну різноманітність моделей, виконаних з різних матеріалів, які мають свої особливості.

Латекс

Це натуральний матеріал, якому характерні гипоаллергенность, пружність, гігієнічність і анатомічність. Забезпечує хорошу підтримку хребта, чудово підходить для виробництва ортопедичних матраців.

Кокосова койра

Цей матеріал має хороші ортопедичні властивості, оптимальну жорсткість, екологічність. А ще відрізняється вигідним співвідношенням ціни і якості.

Пенополиуретан

Матеріалу властиві відмінна повітронепроникність, гипоаллергенность і високий рівень еластичності.

Сізаль

Це украй міцне натуральне волокно, яке здатне витримувати інтенсивні навантаження. Воно легко пропускає повітря і випаровує вологу, що виділяється людиною під час сну, має високі антистатичні властивості.

Піна з ефектом пам’яті

Забезпечує максимальний комфорт під час сну і ідеальну підтримку хребта. Матеріал не схильний до біокоррозії, не створює сприятливе середовище для мікроорганізмів. Відрізняється довговічністю, міцністю і надійністю.

Для виробництва матраців ще застосовуються натуральна шерсть, повсть, струттофайбер, синтепон і багато інших матеріалів як природного, так і синтетичного характеру. Вибір залежить від переваг покупця.