Фарба для стін

Що потрібно враховувати при виборі фарби для стін? Насамперед, варто подбати про підготовку стін. Поверхня повинна бути ідеально рівною, зашліфованою, не містити зайвого пилу, тріщин, сколів, не мати нерівностей фактури. Проте, що цікаво, навіть не ідеальні, злегка криві та недосконалі стіни можна все ж врятувати – за допомогою рельєфної фарби. Вона здатна приховати дрібні недоліки та навіть зміцнити поверхню, що має дрібні тріщини.

Проте, якщо ви плануєте фарбування в один або декілька тонів водорозчинною гладкоповерхневою фарбою, потрібно подбати про відповідну підготовку.

Фарба для стін на водній основі, зазвичай має матовий ступінь блиску, вона ніколи не буде абсолютно глянцевою, проте у лінійці STO можна підібрати різний ступінь блиску, наприклад шовковистий мат або напівглянець. Якщо у власників дому все ж є бажання зробити стіни глянцевими за допомогою нетоксичних акрилових матеріалів, тоді на допомогу приходить лак на водній основі, яким можна вкрити готову пофарбовану поверхню.

Для кращого зчеплення фарби із мінеральною поверхнею, необхідно використовувати також проміжний шар – грунтівку, зокрема для рельєфної та звичайної фарби потрібно використовувати різні типи грунтової фарби. Зокрема StoPrim GT створює додаткову адгезію між шарами матеріалів на стіні та стелі, продовжує життя фарби і зменшує її розхід. А Sto-Putzgrunt це грунтова фарба із кварцевим піском, яка застосовується в якості підложки під декоративні штукатурки та рельєфну фарбу, за допомогою якої на стінах можна формувати фактуру.

Унікальність фарб на водній основі в тому, що їх можна заколорувати у будь-який колір. Адже виробник виготовляє їх лише у білій та напівпрозорій базі, уже для яких можна обрати бажаний колір та відтінок. Зокрема, StoColor In та StoColor Basic – це відповідно матова та глибоко матова фарби для інтер’єрних робіт, які не містять токсичних матеріалів і мають міжнародні серифікати якості TÜV.

Існує стереотип, що пофарбовані вододисперсійними матеріалами поверхні, які швидко брудняться і уже через рік ремонт доведеться поновлювати , проте фарби німецької марки STO можна мити миючими засобами і стіни завжди будуть виглядати як нові. При цьому унікальна формула матеріалів для стін та стель забезпечує хорошу паропроникність та сприяє створенню здорового мікроклімату в оселі

Також матеріали мають високу ступінь білизни і у них відсутній жовтуватий відтінок, тому любителі класичних білих стін оцінять високу якість інтер’єрної фарби STO