Поліуретанова фарба для стін

Стійка до механічних пошкоджень поліуретанова фарба для стін підходить для приміщень з високою вологістю: кухонь, ванних кімнат, санвузлів. Її можна використовувати в лікарнях, лабораторіях, харчових блоках. Наноситься на стіни, стелю, які мають бетонну поверхню, стару штукатурку, фарбу.

Властивості поліуретанової фарби для стін

  • Стійка до дезінфікуючих речовин, лугів, кислот, мінеральних жирів.
  • В складі відсутній нонілфенол, речовини, які можуть викликати запотівання.
  • Значення адгезії 1,0 – 1,5 N/мм².
  • Після висихання створює шовковисту матову плівку.
  • Розхід на один шар  0,15 – 0,20 кг/м².

Фарба для стін містить в складі дисперсію полімеру, діоксид титану, мінеральні наповнювачі, воду, диспергатори, піноутворювач, загусник. В стандартному вигляді засіб має білий колір, але якщо потрібно, то можливий підбір кольору за системою  StoColor.

Технологія нанесення поліуретанової фарб для стін

Суміш має два складники А і В, які перед нанесенням змішуються в пропорції 10,0 : 1,0 за вагою. Потрібно ретельно перемішати фарбу і пропустити через сито, щоб уникнути грудок. Можна на 10 % розбавити водою. Під час перемішування температура в приміщенні має бути +15 градусів. Наносити в три шари. Перший можна розводити водою, два наступні – ні.

Розхід фарби залежить від підготовки поверхні. Перед нанесенням стіни, стелю потрібно прогрунтувати. Грунтовка підбирається під тип основи. Фарбу можна наносити щіткою, валиком, розпилювати. Для нанесення у вигляді спрею потрібно використовувати насадку розміром  0,33 мм. Розпилення відбувається під тиском 200 бар. Кут насадки 40 градусів. Перед розпиленням засіб розвести на 5 % водою.

Поліуретанова фарба для стін сохне 28 днів при температурі 20 градусів і відносній вологості не більше 65 %. Якщо температура менша, а вологість більша, то повне висихання настає пізніше. Наступний шар можна наносити через 12 годин після першого.

Засіб відноситься до групи поліуретанових клеїв, тому під час нанесення потрібно дотримуватися техніки безпеки, використовувати рукавички і маску. Може викликати алергічні реакції при вдиханні. У випадку потрапляння на шкіру, потрібно змити великою кількістю води. Після повного висихання та провітрення ніяких токсичних речовин не виділяється, таким чином забезпечується безпека для людей і навколишнього середовища.

Якісним виробником фарб для стін є компанія STO, яка на протязі вже 70 років реалізує будівельні матеріали по всьому світі