Росія звинуватила американський есмінець в спробі порушення держкордону

Корабель Тихоокеанського флоту зупинив спробу есмінця ВМС США перетнути держкордон РФ в Японському морі, повідомили в Міноборони Росії, пише Minval.

«Сьогодні, 15 жовтня близько 17:00 за місцевим часом, есмінець« Chafee »(DDG 90) ВМС США, який вже кілька днів діє в акваторії Японського моря, наблизився до територіальних вод Російської Федерації і зробив спробу перетину державного кордону», – заявили в Міноборони РФ.

У відомстві повідомили, що великий протичовновий корабель (БПК) Тихоокеанського флоту «Адмірал Трібуц», діючи в рамках міжнародних правил мореплавання, після кількох попереджень на адресу іноземного корабля взяв курс на витіснення порушника від російських територіальних вод.

«Есмінець ОРО« Chafee », переконавшись в рішучості екіпажу російського корабля не допустити порушення державного кордону, змінив напрямок і о 17:50 відвернув на зворотний курс, коли до БПК” Адмірал Трібуц »залишалося менше 60 метрів», – сказали в Міноборони.

Там відзначили, що екіпаж російського БПК “Адмірал Трібуц» попередив з міжнародного каналу зв’язку про неприпустимість подібних дій, а також повідомив есмінець США, що той перебуває в закритому для судноплавства районі через проведення навчань з артилерійськими стрільбами.

«Після отриманого застереження есмінець« Chafee », замість зміни курсу на покидання закритого району, підняв прапори розцвічування, що позначають підготовку до зльоту з палуби вертольота, що означає неможливість зміни курсу і швидкості, і вчинив дії щодо порушення державного кордону Російської Федерації в затоці Петра Великого », – заявили в Міноборони РФ.

«Дії екіпажу есмінця« Chafee »ВМС США є грубим порушенням Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та російсько-американського міжурядової угоди про запобігання інцидентів у відкритому морі і в повітряному просторі над ним 1972 року», – підкреслили в російському військовому відомстві.