Білоруські солдати погрожували відкрити вогонь по прикордонниках Польщі

На польсько-білоруському кордоні виявлено велику групу мігрантів, яких супроводжували білоруські військовослужбовці. Вони погрожували польським прикордонникам зброєю.

Про це інформує у Твітері міністерство національної оборони Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора сталася чергова провокація проти польських солдатів, які служать на кордоні. Біля загородження військові виявили групу з близько 250 мігрантів. Білоруські солдати, які їх охороняли, погрожували відкрити вогонь по наших військовослужбовцях”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, польські cолдати не піддалися на провокацію. Дії білоруської сторони у польському міністерстві оцінюють як намір ескалації ситуації і спробу приховання факту переходу на польський бік кордону великої групи мігрантів.

Як відомо, до МЗС Польщі 2 листопада викликали тимчасово повіреного у справах Білорусі у зв’язку з інцидентом щодо проникненням з території Білорусі до РП трьох невідомих людей у формі з вогнепальною зброєю. У Польщі це назвали тестуванням з боку режиму Лукашенка щільності польського кордону. З цього приводу Варшава надіслала Мінську ноту протесту.