Білорусь погрожує Литві заборонити експорт лісу

Прем’єр-міністр Білорусі Роман Головченко пригрозив перекрити експорт деревини до Литви та обмежити імпорт запчастин та вживаного одягу.

Про це пише Zerkalo.

“Якщо подивитись товари, які експортуються з Білорусі до Литви, то сотні мільйонів доларів – це деревообробка. Це фактично деревина, яка у вигляді первинної переробки прямує до Литви. І там уже литовські деревообробні підприємства роблять подальшу переробку та експортують до країн ЄС. Якщо доведеться, ми перекриємо цей канал постачання”, — заявив Головченко.

Експорт продукції деревообробної галузі Білорусі до Литви минулого року становив 306,7 млн доларів, а роком раніше – 228 млн доларів.

“З Литви імпортуються у великій кількості запасні частини, одяг беушний — це все торговий бізнес Литви. Ми просто відмовимося від імпорту цих категорій. Куди вони повезуть далі? Але ми цього не хочемо. Я просто підсвічую, що якщо нас змусять відповідати надалі, у нас є інструментарій, яким ми скористаємося”, — заявив Головченко.

Він також заявив, що Мінськ знайшов нові шляхи для транзиту калію, що перестала перевозити “Литовська залізниця”. За словами чиновника, добрива перевозитимуть через Україну та Росію.