Для російських туристів закрили тури до Туреччини та Єгипту

Надіям Туреччини на серйозний російський турпотік – від відсутності у них альтернатив – не факт, що здійсниться. Принаймні, на даний момент поїздки до Туреччини, так само як і до Єгипту – показують швидше тенденцію до «згортання». Так, про те, що до кінця березня польотів до Туреччини та Єгипту не буде, а відповідно не продаватимуться і тури в ці країни, заявила директор бюро міжнародного туризму Катерина Волкова.

«По 28 березня включно польоти до Єгипту та Туреччини не здійснюються», – заявила вона, і надалі позначила причину. Туроператори, що зіткнулися з вимушеною вивізною компанією, стверджують, що це дороге задоволення. “Туреччина, Єгипет не продаються, продаються в основному Емірати, Мальдіви – єдиний напрямок, який за будь-яких катаклізм продається”, – також додав експерт.

Нагадаємо, що спроби «закрити» Росію для тих авіакомпаній, які ще продовжують літати до РФ, продовжуються. Так турецька авіакомпанія Pegasus Airlines призупинила всі рейси з Росії з 13 березня по 27 березня 2022 року. Припинення польотів пов’язане з побоюванням турецької сторони щодо запровадження санкцій щодо себе. «Відповідно до регламенту Європейського Союзу 2022/328 для літаків, що прибувають і вилітають із Російської Федерації, вводяться санкції та заборони на страхування/перестрахування, лізинг, експлуатацію та технічне обслуговування. У зв’язку з діючими ризиками, що виникають внаслідок ситуації, що склалася, всі наші рейси, що прибувають і вилітають з РФ, тимчасово припинено з 13 березня 2022 року (включно) до 27 березня 2022 року», – заявив авіаперевізник.

Зазначимо, що експерти туризму вже оцінили, що загрожує цінам, навіть якщо авіаперевезення в РФ буде відновлено. «Повний колапс» протягом двох-трьох тижнів, під час яких основний попит генеруватимуть не туристи, а бажаючі втекти з Росії, падіння купівельної спроможності на 80% разом зі зростанням цін на виїзні тури до 200 тис. руб.(60 тис. грн.) – та повільно-повільне відновлення туризму протягом приблизно півроку. Такий прогноз найближчих трендів озвучив на майданчику АТОР голова туроператора Space Travel Артур Мурадян. Він зазначив, що в найближчому майбутньому велике падіння купівельної спроможності – приблизно на 80% через зниження курсу рубля, а також блокування Visa і Mastercard, і нових валютних правил.

Джерело: dip.org.ua