У Києві біля посольства Росії пройшла акція “Останній день Росії”

Сьогодні у Києві біля посольства країни-агресора відбулась протестна акція «Останній день росії» – присвячена мордорському святу, яке за порєбріком називається «день росії». Організатором акції є громадська організація «Агентство розвитку демократії та інформаційних свобод». До участі долучився екс-депутат держдуми рф Ілля Пономарьов, який з 2014 року проживає в еміграції, а також Андрій Сидельников –лідер міжнародного руху «Говоріть Громче!».

«Росія за часи правління путіна практично померла… І зараз намагається поширити тлін свого трупного розкладання на чужу їй по самій суті квітучу українську землю. «Про покійників або гарне, або – нічого». Нажаль, про путінську росію немає чого сказати гарного», – зазначили у прес-релізі заходу.

В акції взяли участь громадяни росії, а також політичні мігранти, активісти принесли під порожнє посольство рф похоронний вінок із написом «земля скловатою» та російські патрони та гільзи з-під Києва. Учасники акції вивісили плакат «Останній день росії» та заявили, що наступного року країни-агресора вже не існуватиме.

Під час акції екс-глава пермського відділення профспілки «Альянс лікарів» Артем Борискін, який емігрував до України через переслідування з політичних мотивів, дістав паспорт громадянина рф та свідомо спалив його, відмовившись від громадянства країни-окупанта.

«Я не маю більше нічого спільного з цими людьми», — сказав Артем.

«Сором і ганьба. Безумовно, як громадянин росії я несу відповідальність, подобається мені чи не подобається. Робив я хороші чи погані справи — зараз не має жодного значення. Мене зганьбили так само, як і кожного нормального громадянина росії. Я роблю все можливе, щоб зупинити війну і щоб путінський режим впав», — розповів Андрій Сидельников.

У цей день хочеться нагадати, що росія в такому вигляді, в якому існує зараз, не має права на існування. Путін, Лавров, Шойгу і купа його приспішників мають сидіти на лаві підсудних. Росія має бути позбавлена армії, війська, зброї до того часу, поки не стане демократичною державою.  Якщо ні – то росія має розвалитися на купу дрібненьких територій, і хай собі там копирсаються між собою.

Громадський порядок під час акції забезпечували представники поліції та тероборони.

Як повідомлялося, щороку 12 червня росіяни відзначають «дно росії».

Больше информации на портале Матрица Свободы: https://myc.news/ua/sobytiya/v_kieve_vozle_posolstva_rf_proshla_akciya_poslednij_den_rossii