Госпіталі рф не справляються з кількістю поранених: у росії почалася мобілізація медперсоналу

За повідомленням ГУР МОУ, у Росії військові госпіталі забиті пораненими в Україні військовослужбовцями ЗС РФ. Як виявилося, що їхня пропускна здатність не розрахована на потік пацієнтів, що унеможливлює надання якісної медичної допомоги.

Також керівництвом РФ ухвалено рішення про мобілізацію (у тому числі в Москві) медичного персоналу. Це стосується фахівців багатьох медичних спеціальностей, втім, основна увага приділяється хірургічному персоналу. Ці заходи відбуваються без широкого розголосу у ЗМІ та серед громадськості, зазначають розвідники.

Після мобілізації медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, до Маріуполя, Луганська, Донецька. Медичний персонал нехірургічної спеціальності планується «оптимізувати» для роботи в прифронтових зонах: терапевти – як асистенти хірургів, педіатри – на посадах військових фельдшерів тощо.

В окупованому Бердянську так званий «начальник відділу охорони здоров’я Бердянська», колаборант та зрадник Микола Мірошниченко заявив, що покинуті службові квартири медиків Бердянського ТМО будуть перерозподілені серед медичного персоналу, який погодився на співпрацю з окупантами

За словами розвідників, в окремих населених пунктах на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупанти розміщують автобуси з облаштованими в них деякими «мобільними медичними поліклініками».

“Стверджується, що їхнє завдання – прийом хворих серед місцевих жителів. Утім, при огляді в таких «пунктах» хворих змушують здавати кров для потреб «захисників армії ДНР і російських військовослужбовців, які воюють в Україні»».