Оригінальний інтер’єр за допомогою майоліки

Вітчизняний споживач розпещений увагою іноземних виробників облицювальної кераміки. Елітна англійська або іспанська плитка вражає не лише найвищими експлуатаційними властивостями, а й своїм неординарним дизайном, як би передбачаючи всі можливі та неможливі побажання майбутніх покупців. Потрібен ремонт квартир у Львові звертайтесь до копанії РемонтДім.

Вибір зразків настільки великий, що заможні покупці можуть просто намалювати у своїй уяві деякий малюнок та рельєф, а потім піти у будмаркет та купити плитку саме з таким декором.

Унікальна та універсальна керамічна плитка

Керамічна плитка створюється з урахуванням нових модних тенденцій. Наприклад, яскравих матових кольорів, що кричать, для трендового авангардного дизайну ванних кімнат, з псевдотріщинами і потертостями для елітарного архаїчного інтер’єру їдальні та ін.

При цьому її творці дбають про те, щоб у будь-якій колекції були присутні зразки плитки різних стилів. Це означає, що іспанська елітна керамічна плитка одночасно і унікальна, і універсальна.

Оригінальна плитка для оригінального інтер’єру

Сучасні країни-виробники керамічної плитки Іспанія, Англія, Італія, Польща та інші пишаються своїми яскравими та модними колекціями кераміки, розробляють особливий фірмовий стиль та ретельно продумують особливість продукції. Але вище голови не стрибнеш: усі можливі форми та фактури вже присутні в асортименті старих колекцій, усі кольори плитки Іспанія, Італія та інші світові виробники вже використовували, усі стилі розробляли.

Щоб зберегти статус провідних виробників дизайнерської плитки на світовому ринку, потрібно використовувати інші інструменти. Наприклад, зробити плитку оригінальним та сміливим акцентом в інтер’єрі може особливий малюнок.

Особливості плитки майоліки

Італійська та іспанська плитка майоліка – це особливий вид кераміки, плитка із зображенням. Не на кожен вид плитки можна нанести будь-який малюнок. Так, майоліки – високопориста кераміка з надзвичайно складною технікою маркування продукції зображенням. Зате кінцевий результат виходить карколомним.

Через дорожнечу подібна іспанська плитка не може покривати всі стіни ванної кімнати або кухні, зате як окремі колоритні вставки такі мініатюрні шедеври виглядають надзвичайно ефектно.

Недорога вітчизняна майоліка

Вітчизняна майоліка, на відміну дорогої плитки Іспанії, може використовуватися для облицювання всіх стін у приміщенні. Малюнки на ній можуть бути неординарними: від великих червоних маків на білому кахлі до найніжніших орнаментів і предметів побуту.

Особливо популярна тематична майоліка. Так, настінна і плитка для підлоги в кухні може прикрашатися зображенням кухарів і стилізованих чайничків.

Іспанська плитка для ванної із зображенням морських черепашок, зірок та інших химерних мешканців – досить популярна була за всіх часів. Щоправда, сучасні малюнки можуть відрізнятись як фотографічною увагою до деталей, так і, навпаки, недбалістю, абстрактністю.

Італійська плитка – це споконвічна майоліка. Плитка для ванної або плитка для кухні, розмальована руками італійських майстрів, відрізняється особливим вишукуванням. Втім, вітчизняна майоліка – кахлі, також має свою красу та шарм.