У Британії озвучили нові проблеми військ РФ в Україні

Російські війська продовжують зазнавати невдач під час війни в Україні. Кремль озброює “мобілізованих” старими автоматами і не можуть повноцінно постачати патрони для такої зброї. Про це повідомляється у звіті розвідки Міноборони Британії.

У британській розвідці уточнили:

“Росія з середини жовтня направила на передову в Україні кілька тисяч новомобілізованих резервістів. У багатьох випадках вони погано оснащені. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі нещодавно мобілізовані резервісти прибувають до України без зброї”.

Також у відомстві додали, що армія РФ не врахувала вже існуючі проблеми з логістикою та додала російським військовим нових проблем. У розвідці додали, що гвинтівки, видані мобілізованим резервістам, є автоматами АКМ, зброєю, яка вперше була представлена ​​в 1959 році. У британському відомстві додали:

“Багато з них, ймовірно, у поганому стані через погане зберігання. АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські регулярні бойові частини в основному озброєні 5,45-мм гвинтівками АК-74М або АК-12. Інтеграція резервістів з військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два типи боєприпасів до стрілецької зброї. Це, ймовірно, ще більше ускладнить і так напружені логістичні системи Росії”.