У ЗСУ розповіли, що відбувається у Херсоні

Росія після евакуації з правого берега продовжує зміцнювати позиції армії РФ на лівому березі річки, а ЗСУ тим часом і надалі просувають лінію фронту. Про це заявив керівник прес-центру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

У командуванні уточнили:

“Потрібно бути дуже критичними щодо повідомлень, що звучать в умовах гібридної війни. Зокрема, колабораційна та окупаційна влада орієнтована якраз дуже потужно на інформаційний фронт, щоб сіяти паніку серед населення, у тому числі й той самий техногенний шантаж щодо потенціалу використання Каховського ГЕС” .

За словами Гуменюк, росіяни все ще продовжують шантажувати місцеве населення тим, що ЗСУ нібито планують ударити по ГЕС, хоча самі загарбники замінували об’єкт та звільнили всіх українських працівників, обмеживши таким чином доступ та посиливши охоронний режим.

“Це якраз все свідчить про підготовку певних заходів маніпуляційного характеру, який вони намагаються використати. Так, вони продовжують самі евакуюватися з правого на лівий берег, це не так швидко відбувається саме тому, що вони використовують лише альтернативні переправи, не можуть користуватися повноцінними мостами “.

На даний момент росіяни продовжують тікати з правого берега, переміщуючи на лівий берег елітні підрозділи та офіцерський склад, залишаючи на лівому березі лише мобілізованих за принципом “кого не шкода”.

У свою чергу українські військові продовжують рухати лінію фронту:

“Наша робота продовжується, а вони тим часом намагаються сконцентрувати свої сили на лівому березі”.