Туреччина масово відмовляє громадянам рф у наданні туристичного ВНП

Для отримання туристичного посвідки на проживання у Туреччині необхідно надати договір оренди житла, договір про дійсне медичне страхування, довідку про наявність необхідних для проживання у Туреччині коштів. Цей вид ВНЖ дає право легально перебувати в Туреччині на термін від 6 місяців до 2 років (останнім часом давали рік), пише ТГ-канал “Поляння”.

З 26 грудня почали з’являтися повідомлення про масові відмови росіянам, які подавали документи первинно за договором оренди. При цьому офіційної інформації від турецької влади немає, проте на практиці отримати туристичний ВНЖ майже неможливо (люди, які займаються документами, називають ситуацію “безпрецедентною”).

Здобувачам відмовляють оперативно, заявки міграційна служба відхиляє протягом кількох днів, посилаючись на статтю 32 (яку відмовники називають гумовою) — недостатньо підстав для перебування в Туреччині.

Версій чомусь так відбувається у відмовників багато, в міграційній службі посилаються на “вказівку Анкари”. Більше того, у низці міст узбережжя документи взагалі не приймають, загрожуючи миттєвою відмовою.

Ті, хто отримав негативне рішення, зобов’язані виїхати протягом 10 днів.