В українській розвідці пояснили, скільки росія здатна вести війну в Україні

Росія не має такого потенціалу, щоб в Україні затяжну війну. Про це під час чату на Головреді заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії України Микола Маломуж.

За його словами, Кремль не здатний підтримувати бойові дії протягом тривалого часу. Також Маломуж додав:

“Адже одна справа – захищати свої території, свою землю, а інша – вести окупаційну війну. Через те, що має досить обмежені ресурси, їй складно буде вести затяжну війну на території України”.

Український генерал підкреслив, що росіяни не мають мотивації воювати, оскільки основна частина з них знає, що вони ведуть агресивну війну проти мирного населення:

“Путін просто не може здобути перемогу в цій війні. І я думаю, що війна припиниться відразу, як ми вийдемо на межі нашої держави. Резервів, щоб далі проводити наступальну операцію, у Путіна не буде, мотивації у росіян – тим більше. Тоді буде загальне падіння бойового духу, насамперед серед військовослужбовців – вони ж бачать, що перспектив немає, а війна неправедна”.

Маломуж наголосив, що Україні найближчими місяцями потрібно провести дуже потужні дії зі звільнення територій:

“Наразі це надзвичайно актуально, поки Путін не підтягнув додаткові резерви і не озброїв їх, бо це призведе до більш затяжних процесів. Тож найближчі п’ять місяців – це наш час”.