Які овочі можна посадити вдома на балконі

Відсутність дачі або будинку в селі – не привід відмовлятись від приємних городніх турбот. Організувати акуратні грядки можна і на балконі. Головне – правильно вибрати насіння овочів для посадки та забезпечити необхідний догляд за ними. Грунт краще використовувати покупний – готові суміші для овочевих рослин, для квітів, універсальні склади. Як розпушувач підійдуть кульки з гравію або полістиролу.

Помідори

Це одна з найвибагливіших для вирощування в домашніх умовах культура. На балконі найкомфортніше почуваються «чері» (червоні, жовті, рожеві та чорні сорти), Мінібел, Балконне диво, Перлина, Флорида Петіт, Балеріна, Анжеліка. Насіння висівають з кінця лютого по квітень включно в борозенки на глибину 1 см. Сходам необхідна велика кількість світла та помірна вологість ґрунту.

Огірки

Вибирайте самозапильні гібридні сорти – Балаган, Махаон, Фонтіна, Балконний, Гірлянда, Колібрі, Сорванець. У грунті обов’язково повинен бути присутнім торф, дрібна тирса, дерн. Домашні огірки – це тендітні рослини люблять тепло та вологу. Забезпечте регулярний полив та хорошу опору для кущів.

Обирайте тільки якісне насіння у перевірених постачальників https://agriks.com.ua/uk/.

Перець

Популярні сорти для вирощування на балконі – Аладін, Маленьке диво, Вогник, Гарда Феєрверк, Оранж Вандер. Для вирощування будуть потрібні просторі ємності з дренажем – спеціальні ящики або глиняні горщики. Слідкуйте, щоб грунт був пухким. Висівати насіння можна із березня. Для поливу використовуйте теплу воду.

Редиска

Невибаглива рослина, яка добре почувається як у півтіні, так і на сонці, але не надто яскравою. Велика кількість світла призведе до розростання бадилля на шкоду коренеплодам. Для організації домашньої грядки підійдуть сорти Сора, Спека, Дует, Чемпіон, Дієго, 16 днів, Французький сніданок. Після появи сходів обов’язковим є щоденний полив. Мінімальна глибина контейнера – 10 см. При сівбі витримуйте дистанцію близько 7 см.

Листя салату

Отримати смачне джерело вітамінів у домашніх умовах дозволяють сорти Батавію, Лолло Росса, Одеський, крес-салат. Рослини не люблять спеку і велику кількість сонця, вимогливі до вологи. Оптимальний варіант – організація автополиву. Насіння висівають у борозенки негусто, на глибину 1 см.

Зелена цибуля, кріп та петрушка

Для вирощування на балконі добре показали себе такі сорти:

  • цибуля – Даниловський, Стригунівський, цибуля-шнит;
  • петрушка – Кучерява, Цукрова, Прима;
  • кріп – Каскеленський, Елла, Глабовський,

Рослини не бояться невисоких температур. Після сходів полив кожні 1-2 дні. Висівати насіння слід у ящики завглибшки 18-20 см.