Екс-командир “Айдара” пояснив, коли ЗСУ можуть деокупувати Донбас

ЗСУ можуть деокупувати Донбас після повернення анексованого Криму. При цьому для Кремля втрата півострова буде сильним психологічним моментом, після якого вони можуть просто перестати триматися за ОРДЛО. Про це заявив політичний та військовий експерт, колишній командир взводу батальйону “Айдар”, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

На його думку, після такого удару російська армія просто посиплеться:

“Це буде тим психологічним сигналом, після якого російська армія просто посиплеться. Бо коли ми братимемо Севастополь, велике питання, чи триматимуться росіяни за Донбас. Бо якщо вважати, що вони спокійно проковтнуть визволення Україною Криму і далі, стиснувши зуби, триматимуть оборону кожного шматка окупованих територій Донбасу, тоді досить швидко можна буде звільнити те, що було вільним до минулого року – лісостепову частину Луганщини”.

Дикий звернув увагу на те, що українські військові та російські загарбники мають різну мотивацію. У той же час він визнав, що у корпусів так званих “ЛНР” і “ДНР” навпаки сильна мотивація, оскільки вони чудово розуміють, що у разі програшу в Росії будуть нікому не потрібні:

“Бо вони розуміють, що для нас вони не військовополонені, а зрадники і кримінальники, а в Росії потрібні, поки воюють на нашій території. Але їх уже залишилося не так багато – вони зазнають величезних втрат, а ресурсу для відбору практично немає, тому що росіяни мобілізували там усе, що рухалося”.