Навіщо потрібен вагінальний зволожувач та як його вибрати

Багато людей відчувають сухість під час менопаузи або під час прийому певних ліків. Це може спричинити біль і роздратування під час сексуальної активності, але вагінальні зволожуючі засоби допоможуть вирішити цю проблему.

Вагінальна сухість може виникнути під час менопаузи або в будь-якому віці з кількох причин. Це може бути наслідком низького рівня естрогену та може викликати біль і подразнення під час статевого акту. Для цього і використовують лубриканти – щоб зробити секс більш приємними.

Навіщо використовувати інтимний зволожувач

Використання лубриканта не є чимось соромним – це може бути чудовим доповненням до сексуального досвіду. Ви не повинні соромитися його використання. Багато людей, які виробляють достатню кількість вагінальної рідини, все одно вирішують використовувати його, щоб ще більше збільшити своє сексуальне задоволення.

Близько половини жінок у постменопаузі, як правило, помічають більшу сухість піхви та дискомфорт під час статевого акту, й використання лубриканта з магазину Big Toys https://big-toys.com.ua/ допомагає зменшити дискомфорт під час статевого акту, коли відчувається вагінальна сухість, але не запобігає основній проблемі атрофії вагінальних тканин.

Жінки, які годують грудьми, приймають ліки (включаючи антигістамінні препарати та антидепресанти), які перенесли рак грудей, і жінки з синдромом Шегрена також часто можуть відчувати сухість піхви. У таких ситуаціях лубрикант стає відмінним помічником!

Як вибрати лубрикант

Змазка на водній основі – найбезпечніший варіант для початку. Його можна використовувати для всіх сексуальних потреб: проникаючий секс, мастурбація та ігри в секс-іграшки. Лубриканти на водній основі також ідеально підходять для людей з чутливою шкірою або вагінальним подразненням й можуть використовуватися з презервативами та секс-іграшками. Їх також дуже легко очистити, якщо вони потраплять на простирадло або одяг, й вони не залишають плям.

Однак змазки на водній основі мають деякі недоліки. Вони не підходять для ігор у воді/сексу під душем, оскільки просто змиваються. Крім того, лубриканти на водній основі стають липкими й потребують частого повторного нанесення. Отже, якщо ви плануєте зайнятися марафонським сексом, краще спробувати інший тип мастила – на основі силікону.

Змазка на основі силікону більш слизька, довготривала й ідеальна для більш тривалого сеансу. Її потрібно менше, і повторне нанесення потрібно рідше. Змазки на основі силікону також чудово підходять для сексу під душем, оскільки вони не так легко змиваються. Заковика лише в тому, що їх складніше змивати.