Названо найпопулярнішу пластичну операцію у світі

Згідно з останнім звітом Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS), ліпосакція стала найпопулярнішою косметичною операцією у світі, обійшовши збільшення грудей, яке протягом останніх років було лідером.

Зниження популярності збільшення грудей пов’язане з занепокоєнням щодо неходжкінської лімфоми BIA-ALCL, раку імунної системи, який може виникнути через грудні імплантати. Крім того, зростає попит на видалення імплантів. Протягом останніх чотирьох років частота проведення процедури видалення зросла на 50%.

У період з 2017 по 2021 рік загальна кількість хірургічних процедур зросла на більш ніж 33%, тоді як нехірургічні процедури, зокрема ботокс, зросли на понад 54%. Зокрема, ліпосакція становить 14,8% всіх косметичних операцій, що здійснюються у світі, тоді як показник збільшення грудей склав трохи більше 13%. Серед інших популярних процедур також варто виділити ринопластику та абдомінопластику. Операція повік була найпопулярнішою серед чоловіків та третьою за поширеністю у світі в 2021 році.