Оренда машини із вантажниками: на що звернути увагу?

Має бути квартирний, дачний або офісний переїзд? Чи потрібно перевезти товар? Вам у будь-якому випадку знадобляться послуги кваліфікованих вантажників та надійний вантажний автомобіль. Вивіз будівельного сміття у Львові можна замовити на сайті https://gruz-taxi.com.ua

Сьогодні надання і того, і іншого – надзвичайно затребувана послуга, але, прагнучи заощадити, деякі вважають за краще наймати вантажників в одній організації, а машину орендувати – в іншій, або використовують власний транспорт, а іноді звертаються до знайомих із проханням позичити автомобіль. Часом орендується лише вантажотаксі, а робота виконується силами наймачів та їх помічників.

Який варіант краще, і як не помилитися, наймаючи вантажників і транспорт – спробуємо розібратися.

Плюси та мінуси оренди машини з вантажниками

Почнемо з плюсів оренди машини із вантажниками в одній компанії. З них можна виділити такі:

  • Логістична організація, у розпорядженні якої є гарний автопарк, як правило – компанія зі значним стажем та перевіреною репутацією.
  • Компанія сама несе відповідальність за стан своїх авто, а заодно – і за збереження вантажу, що перевозиться, і за дотримання термінів; якщо трапляється поломка в машині, то витрати зазнають співробітники організації, вони компенсують замовнику збитки у разі пошкодження його майна і заплатять неустойку за зрив термінів.
  • Співробітники єдиного колективу завжди виконують роботу з великим професіоналізмом, діють злагоджено та швидко, оскільки мають спільний досвід та навички.
  • Організація транспортування займає набагато менше часу, якщо замовник звертається за допомогою до однієї компанії; швидше визначаються терміни, вирішуються спірні моменти, оформляється документація.

Тепер про мінуси, яких насправді зовсім небагато. Отже:

  • Доведеться сплатити і роботу вантажників, і оренду транспорту за тарифом обраної організації.
  • Якщо звертатися «до будь-кого», є ризик зіткнутися з несумлінними співробітниками та заплатити зайві гроші, не отримавши при цьому послугу належної якості.

Ось, мабуть, і все. Щоб не помилитися з вибором, потрібно просто уважно вивчити пропозиції різних логістичних компаній, почитати відгуки і не забути про укладення договору перед початком співробітництва. У договорі повинні бути чітко позначені послуги, що надаються , і зазначена остаточна ціна.

Вибір машини

Визначаючись з тим, який автомобіль повезе вантаж, слід звертати увагу на такі фактори, як:

  • Загальний стан машини – справність, чистота тощо.
  • Місткість
  • Обладнання – можливо, перевозити доведеться вантаж, який вимагає дотримання певного температурного режиму, наприклад, живі квіти, продукти харчування, напівфабрикати, медичні препарати чи косметичні засоби.

Зрозуміло, перевагу слід надавати сучасним моделям. Іноді виникає питання: чи варто співпрацювати з компаніями, що користуються послугами транспортного аутсорсингу? Скоріше ні ніж так. Надійніше наймати автомобіль в організації, яка сама стежить за станом свого автопарку.

Саме так і чинять найбільш успішні логістичні організації, готові нести повну відповідальність за якість послуг, що надаються. У подібних компаніях існують гнучкі тарифи оплати, часто проводяться акції та надаються знижки постійним клієнтам, тому в кінцевому підсумку транспортування коштує дешевше, а рівень сервісу не перестає радувати.