У ЗСУ пояснили, де армія РФ готує новий наступ

Російські війська готують наступ на Донбасі, тоді як нове вторгнення РФ до Сумської області чи з боку Білорусі є малоймовірним. Про це в інтерв’ю Главреду заявив військовослужбовець ЗСУ, лідер організації С14 Євген Карась.

На думку військового, нарощування сил у Брянській та Білгородській області РФ є “відволікаючим маневром”:

“Брянськ – це практично те ж угруповання, що й у Білгороді. Наразі загрози вторгнення через Сумську область та Білорусь немає. Тим більше, це має бути комплексна операція, бо тоді треба йти звідти вже на Харків і далі. Але за півтора місяці росіяни можуть перекинути туди 300 тисяч військ і спокійно піти. Тоді це означатиме, що російських військ буде менше на Донбасі”.

Карась додав, що на кордоні з Білоруссю зараз перебуває більше українських військових та техніки, ніж у самій Білорусі:

“Навіть якщо Росія за півтора місяці збере 40 тисяч білорусів, їх усіх у цих болотах перемелять. І чого тоді цим досягне Росія? Лише 40 тисяч загиблих та поранених. Більше того, ми отримаємо ще й трофейну техніку, бо в болотах вона точно стане”. трофейної”.

Водночас він визнав, що на Донбасі росіяни мають більше шансів провести успішний для них наступ:

“Вже немає окремого фронту на Донбасі та Херсонщині – є ділянка від Авдіївки до Сіверська, де у росіян зосереджені всі війська. Ця ділянка складає близько 80 кілометрів, тому якщо РФ зосередить на ньому війська, досі реалізуючи перевагу в артилерії, то тут вони зможуть отримати хоч якийсь результат. Тому що наступати без результату Росія собі дозволити не може.

Також Карась вважає, що РФ не здатна відкрити новий фронт:

“Треба розуміти, що з боку Білорусі можуть побігти 100 “зеків” ПВК “Вагнера”, водночас обстріляють “Градами” прикордонні містечка, і ми подумаємо: “Все, почалося”. Як я й казав, це можуть зробити для того , щоб посіяти паніку. Але на даний момент це будуть лише удари, що відволікають, а основна концентрація РФ буде на Донбасі”.