Особливості вибору манікюрних інструментів: на що звернути увагу?

Манікюрні інструменти є обов’язковою складовою набору, що використовує кожен професійний майстер. Крім цього, вони використовуються також для домашнього догляду. В будь-якому разі важливою є якість. 

Адже, від цього залежить не тільки вигляд нігтів, а й здоров’я. Саме тому, вирішивши купити манікюрні інструменти, варто орієнтуватись одразу на декілька критеріїв. Пропонуємо дізнатись про них більш детально, та визначити перелік обов’язкових складових стандартного набору.

Які манікюрні інструменти входять в базовий набір?

Варто почати з того, що між набором для домашнього та професійного використання майже немає різниці. Річ у тому, що в обох випадках потрібен однаковий функціонал. Різниця може полягати тільки в матеріалах. У випадку професійного використання, варто обирати довговічніші предмети, оскільки вони використовуються набагато активніше. Набір може включати наступні складові:

  • Кусачки. Це інструменти, які застосовуються для видалення ороговілих шарів та глибокого видалення кутикули.
  • Ножиці для обрізання кутикули. Це тонкі різновиди, які мають заокруглені кінці для ефективнішого видалення.
  • Двосторонні інструменти. Їх використовують для обробки кутикули. Інструменти з однієї сторони злегка загострені, а з іншої – мають форму лопатки. Вони допомагають відсунути кутикулу для того, щоб полегшити її обрізання.
  • Щипчики-кніпсери. Підходять для обрізання нігтів. Частіше використовуються для нігтів на ногах, оскільки їхня пластина жорсткіша.
  • Пушери. Інструменти з силіконовим кінчиком. Використовуються для делікатної обробки кутикули.
  • Ножиці для обрізання нігтьових пластин. Мають прямі та короткі леза, які дозволяють легко коригувати довжину нігтів.

Крім цього, в базовий набір можуть входити бафи та спеціальні полірувальні пилочки. Бафи призначені для делікатного полірування нігтів та додавання їм природного блиску. Пилочки мають ширший функціонал, оскільки представлені в різних видах. У випадку професійного використання цей набір часто доповнюється гель-лаками (https://staleks.ua/gel-laki-dlya-nogtey/brand-komilfo/) різних відтінків. 

Як правильно підібрати манікюрні інструменти?

Вибір манікюрних інструментів – це достатньо складний та відповідальний процес. Адже, від них залежить якість процедури, зовнішній вигляд нігтів, а у випадку професійного використання – враження клієнта. Щоб обрати надійні манікюрні інструменти, варто звернути увагу на декілька найважливіших вимог:

  • висока якість матеріалів (кращим рішенням може стати довговічна медична сталь);
  • відсутність будь-яких дефектів на поверхні (на інструментах не повинно бути нерівності, впадин чи інших пошкоджень);
  •  якісна заточка (леза повинні бути заточені на професійному обладнанні);
  • стійкість до різних видів дезінфекції (матеріали надійних манікюрних інструментів не піддаються деформації в процесі стерилізації та дезінфекції);
  • зручна будова (особливо важливо це для майстрів, які надають послуги на професійній основі).

Додатково варто звернути увагу на наявність в комплекті якісних захисних чохлів. Вони роблять зберігання зручнішим. Щоб знайти манікюрні інструменти, які повністю відповідають вказаним вимогам, варто розглядати тільки перевірених виробників. Одним з них є українська компанія Сталекс, яка працює на ринку понад 20 років.

Це один з кращих постачальників манікюрних інструментів, який суворо слідкує за якістю та контролює дотримання всіх вимог в процесі виробництва. Додатковою перевагою є доступна ціна на продукцію, яка гарантується завдяки наявності власних виробничих потужностей.