Перерахунок пенсій у квітні: хто отримає доплату

В Україні з квітня нинішнього року перерахували частину пенсій – тим пенсіонерам, які поки ще продовжують працювати. Як пояснюють представники Пенсійного фонду, перерахунок проводився шляхом підвищення стажу у формулі розрахунку пенсій.

Як кажуть чиновники, доплату в розмірі 1,2 тисячі грн можуть розраховувати працівники-пенсіонери, які вийшли на пенсію мінімум з 35 роками страхового стажу і мали виплату в розмірі 7 тисяч грн.

Однак для того, щоб провести такий перерахунок, потрібно отримати дані про сплачені з зарплат внески в першому фінансовому кварталі 2023 року.

Також говориться, що перерахунок проводиться з 1 квітня, проте починають нараховувати грошові кошти тільки з червня 2023 року. Так що в червні українці отримають доплату і за червень, і за травень, і за квітень. В результаті розмір виплати буде на 1,2 тисячі грн (більше для тих, хто мав розрахункову пенсію в розмірі 7 тисяч грн).

Для кожного працівника-пенсіонера розмір підвищення буде індивідуальним. Чим вище зарплата, тим більше буде надбавка. Як кажуть в ПФУ, дізнатися свій розмір пенсії після підвищення можна, якщо збільшений на два роки стаж в роках перемножити на 1% і розрахунковий розмір зарплати (відношення власної зарплати до середньої).