Переваги бітумної черепиці перед іншими покриттями

Бітумна черепиця вважається однією із найбільш популярних серед всіх видів покриттів для даху. Вона вже декілька десятиліть складає серйозну конкуренцію металевій черепиці та в деяких аспектах має свої переваги у порівнянні з металевим виробом. Саме гнучкістю славиться вона, як своїм найбільшим козирем.

З чого складається бітумна черепиця

Часто її ще називають м’якою або гнучкою черепицею через її пластичність. Завдяки гнучкості матеріал використовується найчастіше в тих випадках, коли дах має нестандартну форму та конструкцію і потребує пластичного покриття задля зменшення кількості відходів та полегшення самого процесу монтажу. У структурі виробу є такі складові:

  • Міцне склополотно, що слугує основою для майбутнього покрівельного матеріалу.
  • Стабілізаційний бітум, яким обробляється основа по обидва боки, щоб зробити його міцним та витривалим для багаторічної служби.
  • Базальтова посипка, яка наноситься на декоративний бік виробу та слугує не лише зовнішнім елементом, але додає міцності та надійності покриттю.

Склополотно було обране для основи не просто, адже воно характеризується, як легке та міцне, а також не піддається руйнуванню під впливом біологічних факторів, до того ж не схильне до загорання.

Важливим моментом є той фактор, що склополотно повинно бути визначеної щільності, щоб воно не порвалось при монтажі чи в ході експлуатації. Також важливо врахувати і те, що нагрівання бітуму може призводити до текучості цієї речовини, тому задля збереження герметичності покрівлі потрібна надійна та міцна основа для бітумної черепиці.

Порівняння з іншими покриттями

  • Бітумна черепиця у порівнянні з металевою виграє своєю гнучкістю. Це беззаперечний факт і тому часто тільки з урахуванням даного факту домовласник обирає гнучкий матеріал, бо того вимагають особливості дахової споруди.
  • Порівнюючи із покрівельним профнастилом можна точно стверджувати, що гнучка черепиця виграє своїми декоративними даними. Ефект від того, як буде виглядати покрівля з того чи іншого матеріалу, не можна ігнорувати. Бо профнастил – це завжди просто, а бітумна черепиця – це вже рівень вище середнього, а деякі варіанти продукції взагалі відносяться до елітних.
  • Якщо обирати між натуральною і бітумною черепицею, то друга буде приваблювати своєю доступністю. Значно дешевша за керамічний матеріал, а зовнішньо виглядає так само сучасно і привабливо.

Варіантів покриттів для даху безліч, але бітумна черепиця досить часто стає єдиним вдалим рішенням. Дізнатись більше про її використання можна на сайті: https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/pokrivelni-materiali/bitumna-cherepitsya/. Асортимент великий і включає в себе не лише різні за зовнішнім виглядом матеріали, але й різні цінові категорії та продукцію від різних заводів.

Бітумна черепиця окрім вдалих технічних параметрів ще відрізняється зручними габаритними розмірами. Гонти зазвичай мають невеликі розміри, а відтак монтаж проходить зручніше, а кількість відходів мінімальна.