Стало відомо, скільки населених пунктів ЗСУ звільнили від росіян за тиждень

ЗСУ під час наступальних операцій звільнили понад 100 кілометрів квадратних української території від російських загарбників. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов та заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

За словами Громова, українські бійці на Запорізькому напрямку продовжують зачистку українських міст та селищ від загарбників:

“Протягом останнього тижня наші війська просунулися в глибину супротивника до 3 км у районі населеного пункту Мала Токмачка та до 7 км на південь від Великої Новосілки. Звільнено 7 населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях. Повернено під контроль понад 100 км. кв. української території” .

Як додала Маляр, на різних напрямках тривають бої:

“Ворог здійснює потужний опір. Там збройні сили стикаються із суцільним мінуванням полів. Там ми стикаємося з використанням дронів-камікадзе, з інтенсивними обстрілами і ворог просто так свої позиції не здаємо. За попередні півтора тижні просування в зоні оперативної відповідальності Оперативно-стратегічного угрупування” Хортиця “становила понад 3 кілометри”.

Маляр також наголосила, що зараз Збройні Сили України перебувають як у наступальному процесі, так і в оборонному, оскільки противник також здійснює наступальні дії:

“Не поспішаємо час. Дотримуємося інформаційної дисципліни і даємо нашим воїнам можливість робити неприємні сюрпризи ворогові. Наші мужні захисники та захисниці продовжують демонструвати надзвичайну хоробрість і поступово просуватися вперед на найскладніших рубежах. Ідуть наші воїни в умовах жорстких боїв, авіаційних ударів. та мінометних обстрілах”.